Składniki (dla 3-4 osób):
- 2 słoiki płatów śledziowych
a’la Bismarck,
- ½ puszki ananasów,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 por,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki 18% śmietany,
- pieprz,
- sól.
Płaty śledziowe odsącz, oddziel
od nich skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Ananasy odsącz,
pokrój na drobne cząstki i dodaj do śledzi. Fasolę odsącz i również dodaj do
miski ze śledziami i ananasem.
Z pora użyj tylko białej części
warzywa, pokrój go w plasterki i dodaj do śledzi i całej reszty.
Majonez wymieszaj ze śmietaną,
dodaj do śledzia i wszystko wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Uwaga! Sałatka jest
najsmaczniejsza następnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz