niedziela, 30 grudnia 2012

Warzywa na patelnię z filetem z kurczaka




Składniki (4 porcje):
- 1 mrożonka – warzywa na patelnię,
- 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka,
- 3 woreczki ryżu parboiled,
- olej,
- sól i pieprz.


Filet należy dobrze opłukać pod bieżącą, zimną wodą, wysuszyć za pomocą papierowego ręcznika i pokroić w kostkę. Pokrojone mięso przełóż na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmaż. W tym czasie wysyp warzywa na patelnię lub do rondla, podlej delikatnie olejem i duś pod przykryciem przez ok 10 min. Po tym czasie wymieszaj mięso z warzywami oraz dodaj sól i pieprz do smaku. Duś całość jeszcze 10 min.
Ryż gotuj w dużej ilości posolonej wody przez ok. 15 min. Po tym czasie odsącz ryż, wyłóż go na talerze i połóż na niego warzywa z kurczakiem. Udekoruj porcje zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz